Új helyen a régi eszköz

2018. december 10. 16:05 | behir

Tűzoltóautót kapott a Csorvás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Gyulai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságtól. A gépjárműfecskendő csaknem 20 éven keresztül teljesített szolgálatot Gyula és a környező településeinek tűzvédelmében. Ezt követően a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárműparkjának tagja lett.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság több éve tartó program részeként végzi az ország tűzoltóság-szerállományának fejlesztését, ennek egyik mozgatórugója volt a magyar tűzoltógépjármű fejlesztésének beindítása; célja az elöregedő szerállomány frissítése.

Ezzel párhuzamosan az országos szerv másik célja az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatása annak érdekében, hogy minden feltétel adott legyen a tűzoltóknak ahhoz, hogy fel tudják számolni a káreseményeket. A két projekt átfedésének eredményeként olykor lehetőség nyílik arra, hogy a hivatásos tűzoltóságok által korábban használt, még mindig üzemképes és valódi értéket képviselő tűzoltó fecskendői átkerüljenek az önkéntes tűzoltó egyesületek tulajdonába, ezzel tovább erősítve beavatkozó képességeiket.

A gépjármű az átadót követően a Csorvás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület szerállományát fogja erősíteni, így az egyesület a megye egyik legmegbízhatóbb, legkorszerűbb tűzoltó gépjárművel rendelkezik majd. Az új szer lehetőséget ad az egyesület számára, hogy korábban nem látott hatékonysággal, valamint mennyiségben avatkozhassanak be káresemények alkalmával, ezzel erősítve Csorvás és környékének biztonságát.

 

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További programok »

Kék hírek

Figyelem, elkezdődött az őzek párzási időszaka, nő a balesetveszély!

Az őzek párzási időszakában ajánlott fokozott figyelemmel közlekedni. A vadak hirtelen ugranak ki az út melletti árkokból, bokrokból a járművek elé. Gyakran elkerülhetetlen az ütközés, ezért fontos, hogy a járművezetők betartsák a sebességhatárokat, vadveszély esetén lassítsanak!
2019. július 16. 14:10
FEL