Új forgalmi rend van érvényben az Orosházi Kórházban

2020. szeptember 11. 07:05 | behir

Elkészült a kivitelező a burkolati jelek festésével a kórház udvarán, ez pedig magával hoz néhány új szabályozást is. Mozgásában korlátozott betegért továbbra is be lehet hajtani, emellett a futárszolgálatok is új helyen parkolhatnak.

Mivel szeptember 1-je óta teljes körű látogatási tilalom van érvényben az Orosházi Kórház fekvőbeteg részlegén, így gépjárművel a dolgozókon kívül csak indokolt esetben lehet behajtani – írja az Orosházi Kórház közleménye. A behajtáshoz a Kórház utcai főportán ideiglenes parkolókártyát kell kérni, amivel maximum 15 perc időtartamra lehet a kórház területén tartózkodni. A kártyát az autó műszerfalára, kívülről jól láthatóan kell elhelyezni. A számokkal jelölt parkolóhelyeket szabadon kell hagyni mivel, azok a dolgozóknak fenntartott megállóhelyek.

Mozgásában korlátozott beteget be lehet vinni autóval, illetve a fekvőbeteg osztályról elbocsátott, de mozgásában korlátozott betegért is be lehet menni. Ehhez a fedett átjáró mellett két mozgáskorlátozott megállóhely is létesült. Hangsúlyozzák: ott megállni kizárólag a beteg ki- és beszállásának idejére lehet, a vizsgálat vagy kezelés ideje alatt el kell hagyni a járművel a kórház területét.

Aki mozgásában korlátozott betegért megy a kórházba telefonon kell egyeztetnie az adott kórházi osztállyal a hazaszállítás várható időpontjáról, hogy a kapunál elkerüljék a torlódást. Ha a beteg a készen áll a távozásra, akkor a hozzátartozó behajthat az intézmény területére az ideiglenes parkolókártyával.

Három külön parkolónál a "BETEGSZÁLLÍTÓ" felirat jelzi, hogy ide csak a szerződéses betegszállítást végző járművek állhatnak. Kérnek mindenkit, vegye figyelembe, hogy az idős, sokszor kerekesszékkel közlekedő betegek gyors és biztonságos ki- és beszállása ezeken a megnövelt területű parkolókban biztosítható, így személyautókkal oda ne álljanak!

A 2018 tavaszán a Sürgősségi Betegellátó Osztályon keletkezett füst már bizonyította, mennyire fontos, hogy a tűzoltók gyorsan és minden akadály nélkül meg tudják közelíteni az épületet, adott esetben a létrás autóval a mentéshez elérjék az emeleti szinteket. A katasztrófavédelem felülvizsgálta a tűzoltósági felvonulási területeket, ennek alapján készültek el a mostani festések. A sárga csíkozással és "TŰZOLTÓSÁG" felirattal ellátott területeken és azok mellett minden irányban szigorúan tilos a megállás! Ez alól kivételt képeznek a gyógyszertárhoz érkező szállítójárművek, a rakodás idejére.

A gyógyszertár előtti részen a mentők kijelölt megállóhelyet kaptak. A sárga csíkozással és "MENTŐK" felirattal ellátott területen és mellette minden irányban szigorúan tilos a megállás!

A futárszolgálatok járműveinek új parkolóhelyeket alakítottak ki. A Sürgősségi Betegellátó Osztályt megkerülve, a hátsó udvar tűzivíz tárolója melletti két, "FUTÁR" felirattal ellátott parkolóban állhatnak meg, itt vehetők át a kórházba érkező kisebb csomagok.

A kórház a következő napokban folyamatosan figyeli, hogyan működik az új rendszer, amit szükség esetén módosítanak, finom hangolnak.

 

A látogatási tilalom szabályairól itt olvashat bővebben: https://www.facebook.com/oroshazikorhaz/photos/a.1080711731965098/3295980443771538/?type=3&theater

 

További programok »

Itthon

Békés megyében is több helyen várható forgalomnövekedés a hétvégén

A mindenszentek és az iskolai őszi szünet vége miatt ezen a hétvégén a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők nemcsak a temetők környékén, hanem a forgalmasabb Békés megyei utakon is – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója.
2020. október 30. 18:07
FEL