Vége a galambpiszok-érának? – Elektromos úttisztító óvja a csabai köztereket

2024. április 12. 11:16 | Fajó Attila

Békéscsaba közterületeinek tisztán tartása érdekében új eszközbe ruházott be a város önkormányzata: mostantól az útfelületekről elektromos úttisztító munkagép segítségével távolítható el az állati eredetű ürülék és egyéb szennyeződés.

A Szent István téren sétálók érdeklódó pillantásai közepette az elmúlt napokban új munkagép kezdte meg működését a közterület tisztántartásáért. Egy seprűgép dolgozza elő a terepet az újonnan beszerzett, magasnyomású vízsugárral takarító gépnek, amely fertőtlenítést is végez egyidejűleg.

 

– Kellett már egy ilyen masina – jegyzi meg egy a téren várakozó lakos, Barcsai Andrásné. – Nyilván az ember igyekszek vigyázni a környezetére, de vannak olyan szennyeződések, amiket csak gépi erővel lehet eltávolítani. Én örülök, hogy itt van a lehetőség a szebb közterekre. 

Kozma János, a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft megbízott ügyvezetője úgy fogalmazott: a városban már régóta problémát okoz az állati eredetű ürülék eltávolítása.

 

– Ez a gép kiválóan alkalmas arra, hogy megoldja ezt a kérdést. Elektromos üzemű, akkumlátoros meghajtással működő, környezetkímélő gépekről beszélünk. A terveink szerint a későbbiekben többet is beszerezve lefedjük majd azokat a problémás helyeket Csabán, amelyek akár naponta takarításra szorulnak – tette hozzá Kozma János.  

További programok »

FEL