Új bölcsődét építettek Gyomaendrődön

2021. július 8. 10:35 | behir.hu

Kétszázhúszmillió forintos uniós támogatásból építettek új bölcsődét a Békés megyei Gyomaendrődön.

A 350 négyzetméteres épületben két, összesen 28 gyerekre méretezett csoportszoba kapott helyet; az udvar 300 négyzetméteres, és kialakítottak egy 140 négyzetméteres teraszt is. A beruházással hét új munkahely jött létre.

Az intézmény augusztus 1-jén kezdi meg működését a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya társulási óvoda tagintézményeként - közölte Toldi Balázs (független) polgármester.

Hozzátette: hiánypótló volt a beruházás, 2019-ben ugyanis, mielőtt az építése mellett döntöttek, 24 gyermek felvételét kellett elutasítaniuk helyhiány miatt.

Dankó Béla (Fidesz) országgyűlési képviselő a közösségi oldalán közzétett videóban elmondta: 2010-ben 1130 bölcsődei hely volt Békés megyében, most 1635.

A Békés megyei önkormányzat azt közölte, hogy az elmúlt három évben 7,7 milliárd forintból 81 bölcsődét és óvodát újítottak fel vagy építettek az uniós Terület-és Településfejlesztési Operatív Program finanszírozásával.

 

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Hódít a halk, sikkes, minőségi egyszerűség a divatban

A divat folyamatosan változik, szinte lehetetlen tartani a lépést ezen a területen. Több kutatómunka, tanulmány és beszélgetés juttatott el arra a gondolatra, hogy az öltözködésben a legfontosabb érték a fenntarthatóság. Az elmúlt évtizedben nőtt a tudatos vásárlás: aki eddig akár 6-7 ruhadarabot is megvásárolt, az mára legfeljebb 3-4 jobb minőségű alapdarabot tart a szekrényben.
2024. február 25. 19:00
FEL