Új betegágyak érkeztek az Orosházi Kórházba

2019. július 4. 10:38 | behir

Modern, könnyen mozgatható új betegágyakat kapott a napokban az Orosházi Kórház az állami fenntartótól. A fejlesztéssel hatékonyabb lesz a betegápolás, komfortosabb környezetben gyógyulhatnak a betegek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az „Egységes ápolási eszközpark kialakítása” elnevezésű projektjéből 2018. júniusában már kapott 13 multifunkciós betegágyat a kórház. Ugyanezen pályázat részeként most folytatódott az eszközfejlesztés.

– A második ütemben összesen 7 db modern betegágy érkezett az ÁEEK jóvoltából, amiből már 1 db a Neurológiai Osztály őrzőjébe, 2 db a kardiológiai őrzőbe került, és a többit is hamarosan elhelyezzük az igényeknek megfelelően – ismertette a részleteket dr. Duray Gergő. –Az elektronikusan dönthető, kényelmes betegágyak jelentősen javítják a gyógyító munka hatékonyságát, az ápolók jóval könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban mozgathatják a betegeket – fogalmazott a kórház főigazgatója. Duray Gergő hozzátette, a fejlesztés itt nem áll meg, hiszen az ÁEEK pályázatából a napokban új ápolási ágyak is érkeznek, amik tovább javítják a kórház eszköz ellátottságát.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményeinek javítására országos szinten két projektben összesen 16,5 milliárd forintot fordít. 8 milliárd forintból megújul a kórházak ápolási eszközparkja, 8,5 milliárdos beruházással a nővérszállók felújítása és új szállók kialakítása történik meg 2020. első negyedév végére.

Országosan összesen kb. 21 ezer db ápolási eszköz − többek között intenzív ágyak, korszerű betegágyak, felfekvést megelőző matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák − beszerzése járul hozzá a megfelelő eszköz ellátottság megteremtéséhez és a szakdolgozók munkakörülményeinek javításához 64 ÁEEK fenntartású intézmény 71 telephelyén és a három egyetemi helyszínen.  Emellett 3700 fő képzését is megvalósítják 61 helyszínen, egyrészt az újonnan beszerzett eszközök eredményes alkalmazása és a biztonságos és szakszerű betegmozgatás elsajátítása, másrészt a kiégés megelőzése érdekében.

Forrás: Orosházi Kórház

 

További programok »

FEL