Új bemutató a Jókai színházban: „Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk”

Fergeteges szórakozást ígér az angol humor kedvelőinek az új bemutató.

Fergeteges szórakozást ígér az angol humor kedvelőinek a Békéscsabai Jókai Színház soron következő bemutatója.  A „Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk” című Anthony Marriott és Alistar Foot szerzőpáros által jegyzett darab a helyzetkomikumra épít. A próbák elkezdődtek a bemutató március végén lesz.

Egy francia vígjátékban már együtt dolgozott a darab rendezője és férfi főszereplője. Akkor nagyon felszabadult volt a próbafolyamat, az alkotók most is erre számítanak. – Peter Huntert játszom itt az Egyesült Királyi Nemzeti Bank fiókvezetőjét. Ő egy fiatal, házas, tipikusan angol ember, aki belebonyolódik a dolgokba – mondta Czitor Attila színművész

Komlósi Kata a bank fiókvezetőjének ifjú feleségét alakítja. Nagyon hálás azért, hogy színészhallgatóként rábízták ezt a főszerepet.

– Kettő pici jelenet híján végig a színpadon leszek, úgyhogy ez nekem óriási lehetőség. Hatalmas dolog az életemben, ezért őrült nagy erővel és vehemenciával vetem bele magam. A darab humoros, amikor olvastam, végignevettem az egészet – jegyezte meg Kata.

Nemcsak a darab, hanem a díszlet is kihívást jelent a színészek és Merő Béla rendező számára is.

– Hét ajtó van, egyik becsukódik, a másik kinyílik, szóval először nem a művészi nagy átéléssel kell foglalkozni, hanem a közlekedéssel: meg kell találni a pontos helyet. Milliméterről milliméterre tudniuk kell a színészeknek, hogy hova lépnek, merre fordulnak, és ott mi történik – fogalmazott Merő Béla, hozzátéve, hogy karakterek, szituációk elmélyítése ezek után jöhet.

Marriott és Foot vígjátéka a hetvenes évek egyik legnagyobb londoni sikere volt, még a Guinness-féle Rekordok könyvébe is bekerült. Angol filmváltozata a hazai mozikban is óriási tömegeket vonzott. A két részes darab bemutatója március 31-én lesz.

Megosztás:

Címke: ,