Tűzifát kapnak a rászorulók Békéscsaba önkormányzatától

2021. december 20. 18:46 | behir.hu

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy idén is tüzelőt kapnak Békécsabán a rászoruló családok.

A faanyag egy része a város területén kivágott, tüzelőnek alkalmas fák feldolgozásából származik, egy másik részét pedig az önkormányzat megvásárolta. A város most is a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ közreműködésével biztosítja a rászoruló családoknak tűzifát.
 
– Az idei téli időszakban eddig 104 háztartás kapott fejenként 5 mázsa tűzifát. Jelenleg 61 család számára van a telephelyen előkészítve a tüzelőanyag, de folyamatosan érkeznek az igények a rászoruló családoktól. Jó hír a pénzbeli támogatást igénylőknek, hogy a társadalmi és gazdasági helyzethez igazodva, megemeltük a szociális célú tüzelőtámogatásra egy évre adható maximális összeget 15 ezerről, 20 ezer forintra – közölte Szarvas Péter polgármester. 

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL