Tűzet gyújtott a házban egy bánhegyesi férfi, édesanyja is megsérült

2024. május 13. 12:38 | behir.hu

Lopás, tűzeset és testi sértés miatt is intézkedtek a rendőrök az elmúlt hétvégén.

Csanádapácán, a Szent Gellért utcából május 10-én előállítottak a rendőrök két férfit – számolt be közleményében a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Mezőgazdasági vontatóval voltak, egyikük, egy 17 éves fiatalember vezetett. Neki nincs, soha nem is volt jogosítványa, és egyenlőre nem is szerezhetne, mert az Orosházi Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől. A mellette ülő férfi tudta ezt, mégis megengedte neki, hogy vezessen. Mindkettőjük ellen büntetőeljárás indult és őrizetbe kerültek.

Az elmúlt hétvégén hárman kerültek őrizetbe lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt. Szarvason, egy boltból május 10-én próbált fizetés nélkül távozni egy nő, de tetten érték. Ugyanezen a napon, Dombegyházon egy tanyáról szénabálákat lopott egy helyi férfi. Másnap pedig Tótkomlóson egy férfi húszezer forintot lopott ismerőse házából. A rendőrök mindhárom szabálysértőt három napon belül bíróság elé állíthatják.

Kétegyházán, egy söröző előtt május 11-én este egy nő és egy férfi megverték a nő volt párját. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett, támadói ellen garázdaság miatt büntetőeljárás indult.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőreinek szombaton és vasárnap is kellett testi sértés miatt intézkedniük. Szombaton, Szeghalmon egy férfi több vágott sérülést szerzett, a gyanú szerint ismerőse sebesítette meg késsel. A sérülései az elsődleges orvosi vizsgálat eredménye szerint nem súlyosak. Másnap Vésztőn egy békéscsabai férfi sérült meg. Állítása szerint egy szórakozóhelyen többekkel összeszólalkoztak, a szóváltás követte tettlegesség. A nyomozók mindkét konfliktus körülményeit vizsgálják, az utóbbi esetben keresik az elkövetőt, elkövetőket.

Tüzet gyújtott a házában egy férfi május 12-én, délután Magyarbánhegyesen. A vele együtt élő édesanyja, aki a történtek idején otthon volt, égési sérülést és enyhe füstmérgezést szenvedett. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfi ellen közveszélyokozás bűntett kísérlete miatt büntetőeljárást indított és őrizetbe vette őt.

A Sarkadi Rendőrkapitányság május 12-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit, mert személygépkocsit vezetett úgy, hogy nincs jogosítványa. A rendőrök Geszten, az Ady Endre utcában igazoltatták, onnan állították elő és három napon belül bíróság dönt az ügyében.

 

További programok »

Itthon

Nem mindegy, mit viszünk a poggyászban! – Kisokos a NAV-tól

Nyaralás előtt adódhat a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni. Milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó, ha ismeri a szabályokat. Íme, a legfontosabbak.
15:52
FEL