Tűz szimulációs bemutató lesz a Szent István téren

2021. november 29. 08:50 | behir.hu

December 3-án, pénteken 17 órától látványos, „lakástűz” konténertűz szimulációt tart a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az eseményen az érdeklődők szemtanúi lehetnek annak, hogy egy parányi tűzből, milyen gyorsan keletkezhet egy egész szobát elborító lángtenger. Az arra járók megtapasztalhatják, hogy a tűz környezetében lévő berendezési tárgyak, illetve a szomszédos épületrészek, ilyenkor mekkora hőterhelésnek vannak kitéve.

Emellett lesz még egy másik látványos „konyhai tűz” bemutató is, amikor egy meggyulladt étolajat tartalmazó edényt próbálunk vízzel eloltani. A bemutatókkal egy időben lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára, hogy leteszteljék felkészültségüket az OTB tűzvédelmi tesztjeinek kitöltésével. A tesztet helyesen kitöltők között tíz  füst- és tíz szén-monoxid érzékelőt sorsolnak ki - írja a katasztrófavédelem hivatalos oldala.

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL