Turistacsalogató ökoszállás és zöld szálloda Békés megyében

2021. július 31. 13:09 | behir.hu

A Covid-19 kapcsán a járványtudatosság beépült az emberek gondolkozásába, egyre többen kerestek olyan szállásokat, ahol nem jelentett gondot a másoktól való elszigetelődés. A korlátozások feloldása után a magyar turisták többsége belföldi szálláshelyen nyaralt, éppen ezért kerülhettek jobban fókuszba a vidéki vendégházak, ökotanyák – írta meg a Hello Vidék.

– A környezettudatos utazók számára fontos hogy nyaralásuk, vagy párnapos kirándulásuk során, olyan helyen pihenjenek meg, ahol környezetbarát módon működik a vendéglátás. Akik keresik a természet szépségeit, érdeklődődést mutatnak a fenntartható életmód iránd és saját maguk is tennének azért, hogy óvják a környezetet, most már olyan szálláshelyek között is válogathatnak, ahol ezt az igényüket kielégíthetik – olvasható a portálon. Fontos, hogy Békés megyében két helyszín is megfelel a "zöld kritériumoknak"!

A honlapon összegyűjtötték azokat az ökoportákat hazánkban, amelyek a fenntartható életmódot követve, a környezetet megóvva működnek. Így került fel a listára a Békés város szélén található, népszerű szálláshely, a Diós Tanya is.

A megyében azok is találhatnak maguknak környezettudatos szálláshelyet, akik nem feltétlen a klasszikus panzióélményt keresik. A "Zöld Szálloda 2021-2022" cím arany fokozatának viselésére idén 24 szálloda jogosult, közéjük tartozik a gyulai Hungest Hotel Erkel is.

– A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége évek óta minden évben meghirdeti a Zöld Szálloda pályázatot, melynek díját olyan szálláshelyek kapják meg, ahol sokat tesznek a környezetvédelemért és ezt a gyakorlatban is bizonyítják – olvasható a szövetség állásfoglalásában.

Forrás: hellovidek.hu

További programok »

FEL