Tavaszváró gyalogos körtúra

2023. március 5. 11:55 | behir.hu

A Túrázz Velem Turista Egyesület, több éves hagyományaihoz híven, szombaton tartotta méltán népszerű gyalogos körtúráját a tavaszvárás jegyében.

A reggeli gyülekező után útnak az Élővíz-csatorna mentén indultak útnak az Árpád soron, majd a Körte sort keresztezve elhagyták Békéscsabát. A Borjúréti gyaloghídon áttértek az Élővíz-csatorna bal oldali gátjára és Vesze felé vették az irányt.
A pósteleki erdőben felkeresték az egykori kastély utolsó urának, gróf Széchenyi Antalnak a síremlékét. A csónakázó tónál gyönyörködtek a parkerdőben és a kastélyromban.
A túra következő állomása Gerla volt, ahol kerítésen kívülről az egykori kastélyt tekintették meg. A "Kis Vincze" sörözőben pihentek, majd újult erővel indultak tovább a sikonyi tanyavilágba.
A töltésen sétáltak Békéscsaba irányába, ahol néhány kilométer után feltűnt két jellegzetes famatuzsálem: a megsérült Cimbora- és a Bandika-fa. Innen még bő egyórás gyaloglás várt a csapatra, és már vissza is érkeztünk a reggeli indulás helyszínére a Széchenyi-ligetbe.
A 26,2 km-es gyalogos körtúra során a túrázók megismerték Békéscsaba környékét, az Élővíz-csatorna mentén a természeti értékeket, Pósteleken és Gerlán az épített örökségeinket.
 
 

További programok »

FEL