Túrázva, evezővel a kézben fedezték fel Békés vármegyét

2023. február 23. 15:18 | behir

Békés Vármegye Önkormányzata "Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében" című pályázata támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A kezdeményezés a térség hagyományos kultúrájának és életmódjának megőrzését tűzte ki célul. Mindezek érdekében, valamint a helyi partnerségek, együttműködések és a civil társadalom megerősítéséért közösségi programokat szerveztek. A rendezvények növelték a helyi és regionális közösségek tudatosságát, és fejlesztették az öngondoskodással kapcsolatos készségeket, mely képességek a társadalmi konfliktusok megoldását is elősegíthetik.

 

A "Bakancs, pedál, evezőtúrák" elnevezésű eseményeken gyalogos-, kerékpáros- és vízitúrákat szerveztek, melyeket hivatásos idegenvezetők irányítottak. Ezeken az alkalmakon minden korosztály képviseltette magát: a 40 túrán összesen 1233 fő vett részt, akik megismerték Békés vármegyét, annak kulturális örökségét, épített, környezeti, agrár- és élelmiszergazdasági, valamint a sportolási és a természeti értékeit is.

 

A projekt azonosítószáma: TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001

 

További programok »

FEL