TOP - Újabb nyolc pályázat kapott zöld utat Békés megyében

2017. szeptember 13. 15:55 | Szabó Rita

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program harmadik szakaszában, újabb Békés megyei nyertes pályázatokról született támogató döntés.

Újabb nyolc Békés megyei projektről hozott támogató döntést az Irányító hatóság a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül. A nyolc pályázó, összesen 1 milliárd 166 millió forint értékű támogatásban részesül, amelyből többek között piac, kerékpárút, óvoda fejlesztéseket és energetikai korszerűsítést végezhetnek el a nyertes települések.

A TOP-os pályázatok első köre már lezárult ennek köszönhetően van olyan település, ahol már a beruházások vége felé járnak. Szabadkígyós polgármestere Balogh József elmondta, hogy az óvodai fejlesztések  a befejezése előtt állnak. 110 millió forintot kap a TOP-keretből  Szabadkígyós különböző fejlesztésekre. Az óvodai beruházás ezen a településen bruttó 20 milliós beruházás volt.

– Békés megye TOP kerete a 2014-2020-as időszakban megközelítőleg 58 milliárd forint. A pályázatok 100%-os támogatással bírnak, így nem igényelnek az önkormányzatoktól önrészt, ezáltal a TOP a legkisebb településeknek is lehetőséget biztosít a fejlesztésekre - tudtuk meg megyei önkormányzat elnökétől. Zalai Mihály többek közt elárulta azt is, hogy az Irányító hatóság az értékelés során több részletben adja ki a támogatói döntéseket. A mostani a harmadik döntési csomag volt, viszont még négy olyan pályázat van, amelynek az eredményére várnak.

Ebben a fejlesztési ciklusban az uniós támogatások 60%-a gazdaságfejlesztésre fordítandó. Az újonnan kihirdetett pályázatok nyertesei hamarosan megkezdhetik a projektek megvalósítását.

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL