„Tünde, visszavárunk!”

2016. február 25. 15:30 | Zsíros András

Jótékonysági gálát tartottak február 24-én Kara Tünde gyógyulásáért a Békéscsabai Jókai Színházban. A Jászai-díjas művésznek tavaly júniusban egy próbán hirtelen leállt a szíve. Újraélesztették, de még nincs olyan állapotban, hogy újra színpadra lépjen.

Kara Tünde születésnapjára hirdették meg azt a jótékonysági estet, amelyen a színésznő gyógyulásáért fogtak össze barátai, kollégái. Tege Antal színművész a műsor házigazdájaként elmondta, fontos volt számára, hogy az este programját ő szerkeszthette, hiszen 24 éve ismeri Tündét. A teltházas nézőtér előtt a Jókai Színház művészei mellett felléptek Kautzky Armand, Szomor György, Gubik Petra, Cserna Antal, Szalay Kriszta, Vastag Tamás, a Silver Power erőemelő duó, a Balassi Táncegyüttes, az Üzenet 1.0 és az Orszlán együttesek, Gulyás Levente és zenekara, valamint a Fővárosi Nagycirkusz artistái.

Fekete Péter korábbi színházigazgató, a cirkusz ügyvezetője elmondta, ígéretéhez híven nem engedi el a színház kezét, így természetesnek vette, hogy a számára egyik legkedvesebb színésznő gyógyulásáért tartott jótékonysági esten részt vegyen. Úgy fogalmazott: a művészetnek feladata reflektálni az aktuális dolgokra, és hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek közösen megélhessék a lelkükben levő fájdalmakat és örömöket.

A színház igazgatója megköszönve az adományokat hangsúlyozta, hogy a legfontosabb az a szeretet, ami abban megnyilvánul. „Azért születtünk erre a világra, hogy egy kicsit jobbá tegyük általunk. Én úgy gondolom, hogy most sokkal jobb lett ez a világ önök által, a ma este által, mert segíteni tudunk egy emberen, egy művészen, egy szeretett kollégánkon. Tünde most nem lehet itt, de lélekben velünk van, és érzi és köszöni az önzetlenséget, az odaadást, az együttérzést és a segíteni akarást” – mondta Seregi Zoltán.

A jótékonysági este bevételeiből Kara Tünde gyógyulásának támogatására közel kétmillió forint gyűlt össze.

FEL