Újfajta (A,B,C) jelölések informálják a vásárlókat arról, hogy az általuk megvásárolni kívánt burgonya elsősorban sütésre, főzésre vagy tészta készítésre alkalmas - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növény,- talaj,- és erdővédelmi elnökhelyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Jordán László a szeptember 1-je óta alkalmazott jelölésekről elmondta: az A típusú burgonya főzés közben nem esik szét, a B típushoz az átmenetet képező, sütésre alkalmas fajták tartoznak, a C jelölésű pedig elsősorban pürének, vagy tészták és chipsek készítéséhez ajánlott, mert főzés közben szétesik. Hozzátette: a boltokban és a piacokon árult csomagolt burgonya csomagolásán, az ömlesztve elhelyezett áru mellett pedig jól látható helyen kell feltüntetni az adott termék jelölését, elsődleges felhasználási területét.
Tudja, mikor milyen krumplit vegyen?
2016. szeptember 10. 09:03
| Fekete Kata
Ezek is érdekelhetik
Lejár az idő - Hétfő délutánig adhatják le ajánlásaikat a jelölő szervezetek
2024. május 6. 10:10
Nem indul a vármegyei önkormányzat elnökségéért Zalai Mihály
2024. február 26. 14:15
Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje
2024. február 22. 14:33
Hamarosan életbe léphet az unióban a magyar mézjelölési javaslat
2023. december 18. 06:27