Újfajta (A,B,C) jelölések informálják a vásárlókat arról, hogy az általuk megvásárolni kívánt burgonya elsősorban sütésre, főzésre vagy tészta készítésre alkalmas - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növény,- talaj,- és erdővédelmi elnökhelyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Jordán László a szeptember 1-je óta alkalmazott jelölésekről elmondta: az A típusú burgonya főzés közben nem esik szét, a B típushoz az átmenetet képező, sütésre alkalmas fajták tartoznak, a C jelölésű pedig elsősorban pürének, vagy tészták és chipsek készítéséhez ajánlott, mert főzés közben szétesik. Hozzátette: a boltokban és a piacokon árult csomagolt burgonya csomagolásán, az ömlesztve elhelyezett áru mellett pedig jól látható helyen kell feltüntetni az adott termék jelölését, elsődleges felhasználási területét.
Tudja, mikor milyen krumplit vegyen?
![](
https://behir.hu/web/content/media/2014/04/krumpli-800x450.jpg 800w,
https://behir.hu/web/content/media/2014/04/krumpli-600x338.jpg 600w,
https://behir.hu/web/content/media/2014/04/krumpli-800x450.jpg 1280w)
2016. szeptember 10. 09:03
| Fekete Kata
Ezek is érdekelhetik
Lejár az idő - Hétfő délutánig adhatják le ajánlásaikat a jelölő szervezetek
2024. május 6. 10:10
Nem indul a vármegyei önkormányzat elnökségéért Zalai Mihály
2024. február 26. 14:15
Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje
2024. február 22. 14:33
Hamarosan életbe léphet az unióban a magyar mézjelölési javaslat
2023. december 18. 06:27