Triumvirátus született a kardoskúti cigájáknál

2022. február 11. 17:50 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartótelepén február elején kezdődött az őshonos cigája juhok ellése, már több mint 100 bárány jött világra.

Az ellések fele eddig ikerellés volt. Jellemzően egy vagy két bárányt hoz világra egy cigája anya, most azonban hármasikreknek adott életet az egyik anyajuh, ami ritkán fordul elő. A bárányok szőre ilyenkor sötét szürke, fekete színű.

Az ellést követően néhány napig az anyák és bárányaik kisebb fogadtatóba kerülnek elkülönítve, majd 10 anyával két-három hétig óvodákba, azt követően negyven anyával iskolába kerülnek, ahol már az anyáktól külön tudnak abrakot és szénát is fogyasztani a fejlődésben lévő bárányok.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park 

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL