Trefort Ágoston-díjat kapott Papp-Jóljárt Gyöngyi, a Petőfi általános vezetője

2021. június 10. 14:06 | Such Tamás

Évente tizenkét személy kaphatja meg az országban a Trefort Ágoston-díjat. Egyikük Papp-Jóljárt Gyöngyi, békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola vezetője, aki a napokban kettős jubileumot ünnepelt: 40 éve pedagógus és 25 esztendeje vezeti az intézményt.

A Trefort Ágoston-díj azoknak az állami és egyházi fenntartású intézményben dolgozóknak adományozható, akik az oktatás érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeznek.

Papp-Jóljárt Gyöngyi 1981 augusztusában kezdett biológia és testnevelés tárgyakat tanítani a 3. Számú Általános Iskolában, majd 15 év múlva, 1996-ban nevezték ki igazgatónak.

2001-ben a 3-as és az 1-es általános iskola fúziójaként létrejött a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, amelynek intézményvezetője jelenleg is Papp-Jóljárt Gyöngyi.

 

Szántó Mihályné, Papp-Jóljárt Gyöngyi és Klimaj Klára – Forrás: Petőfi Utcai Általános Iskola

 

Továbbá a kettős jubileumon kívül két díjjal is elismerték négy évtizedes tevékenységét: a fentebb említett Trefort Ágoston-díjjal, illetve a közelmúltban kapta meg a Békéscsabai Tankerületi Központ Kiválóság-díját.

„A minap egy nagyszabású pedagógusnapi ünnepséggel készültünk – meséli –, ugyanis Szántó Mihályné és Klimaj Klára, az iskola két helyettese is miniszteri elismerő oklevelet kapott. Mindketten több mint 20 éve az intézmény helyettesei. Úgy gondolom, ez az iskola életében egy hatalmas dolog.”

Megjegyzi, a jövő évben jár le az 5 éves vezetői ciklusa. A kollégáktól azonban nap mint nap megerősítést kap, hogy számítanak a munkájára.

„Szívesen folytatnám” – fűzi hozzá.

További programok »

FEL