Továbbra is az informatikus a legkeresettebb szakma

2023. január 16. 07:31 | behir.hu

Az IT-területen állást kereső szakemberek 64 százaléka 3 héten belül el tud helyezkedni.

Az IT-területen állást kereső szakemberek 64 százaléka 3 héten belül el tud helyezkedni a szakmában. A digitális transzformáció, a szolgáltatások online térbe költöztetése, a kiberbiztonság, a tartós home office feltételeinek megteremtése miatt a magyarországi cégeknek folyamatosan szükségük van az informatikusokra. 

A digitális gazdaság adja a hazai GDP csaknem 20 százalékát, miközben az IT-vezetők szerint az esetek közel kétharmadában épp a szakemberhiány akadályozza az új technológiák bevezetését.

A legkiemelkedőbb kompenzációra továbbra is a szoftverfejlesztők számíthatnak – ők bruttó 1,3–2 millió forint vagy e fölött kereshetnek havonta, 
ugyanakkor egyre nagyobb a kereslet az üzleti IT-területen dolgozó szakemberek iránt is. 

Új szakmák nőnek ki a digitális marketing és a felhasználói élmény területén is, ahogy a szolgáltatások egyre nagyobb szelete kerül az online térbe, és mindezeket összefogja a mesterséges intelligencia, így az MI-fejlesztők is felzárkóznak a legkeresettebb programozók közé.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
18:55
FEL