Továbbra is a tervezett ütemben halad a békéscsabai útfejlesztési program

2022. május 15. 06:05 | behir.hu

A kormány a Modern Városok Program keretében 7 milliárd 38 millió 999 ezer forint összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani. 

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák már február elejétől folytatódnak, továbbá márciustól fokozatosan az útépítés II. ütemével bővül. 

A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése:

Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

Az előző időszakhoz képest további 10 utcában elkészült a kötő- és kopóaszfalt réteg, valamint megépült az útpadka. A befejezett, illetve a végleges befejezés előtt álló utcák száma: 37.

A kivitelezési munkák a fennmaradó 8 utcában is a tervnek megfelelően haladnak.

Útfelújítás (63 utca/szakasz):

Az útfelújítási munkákkal 48 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás 34 utcában megtörtént. Jelenleg 15 utcában folynak tereprendezési munkálatok. 

Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok 16 utcában megkezdődtek, 11 utcában vízvezeték rekonstrukciós munkálatokkal, 8 utcában már az útalapépítés van folyamatban.

Az útépítéssel érintett utcákban a kivitelezési munkák megkezdése folyamatosan történik. A munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.nKérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

 

További programok »

Önkormányzati hírek

A zöldfelületek öntözése kiemelt feladat a nyári időszakban Békéscsabán is

A békéscsabai önkormányzat egész évben elkötelezett a város zöld felületeinek, fáinak gondozását illetően, azonban a nyári időszakban tapasztalható magas hőmérséklet miatt kialakuló szárazság nagy kihívás elé állítja a városi szakembereket is. Ezekben a hónapokban, különösen a harminc fok feletti hőmérséklettel járó napokban fontos, hogy a növényzet megfelelő vízellátást kapjon. Ezt leginkább szakszerű öntözéssel lehet megoldani.
2022. június 30. 15:00
FEL