Újabb elismeréseket adtak át az egészségügyben dolgozó szakembereknek

2022. július 7. 18:29 | Csiffáry Zsuzsanna

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Megyei Szervezetének Elnöksége 2020-ban határozott arról, hogy a kimagasló egészségügyi tevékenységet végző szakdolgozóknak és szakdolgozói közösségeknek díjakat, kitüntetéseket és elismeréseket adományozzon. Ebben az évben úgy döntött az elnökség, hogy önálló ünnepségen adja át az elismeréseket a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaratermében.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Megyei Szervezete gondozásában rendezték meg a csütörtök délutáni Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget, a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc kamaratermében. Az eseményen közreműködtek Nagy Róbert, színművész, illetve Kiss Viktória és Szász Borisz színészek. 

Dr. Balogh Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke köszöntötte a jelenlévő szakembereket. 

Beszédében hangsúlyozta, hogy az egészségügyi szakmában fontos az elhivatás, a szakma iránt érzett szeretet és fejlődni akarás. Másrészt kiemelte azt is, hogy ugyanannyi szív, megértés és empátia kell a betegek ellátásához. 

 

 

Hrabovszki Pálné, a Pándy Kálmán Tagkórház radiológiai osztályának vezető asszisztense úgy fogalmazott, hogy munkaköréhez elengedhetetlen az empátia a páciensek felé. Emellett fontos az állandó fejlődés és tanulás, hiszen emberek egészségéért felelnek.  

Semmelweis-napi elismerő oklevélben részesült Enyediné Szegedi Gabriella intenzív szakápoló, Halászné Mecsei Katalin diplomás ápoló, Szombati Gina Brigitta népegészségügyi ellenőr és Viziné Leiszt Tímea diplomás ápoló. 

Ugyanezen elismerésben részesült a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Érsebészeti osztálya, valamint a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház Haematológia osztály és Traumatológiai osztály szakdolgozói, illetve az Országos Mentőszolgálat békéscsabai állomásának dolgozói. Szintén Semmelweis napi elismerő oklevelet kapott Bajusz Zoltánné, egészségügyi szakoktató, aki személyesen nem tudott megjelenni az ünnepségen. 

Békés megye Alapellátásáért díjat vett át Hadi Mónika diplomás ápoló, Kulichné Komáromi Katalin gyógyszerellátási szakasszisztens. 

Békés megye járóbetegellátásáért díjat érdemelt ki Bába Éva orvosi laboratóriumi technikai asszisztens, Németh Anett haematológiai és transzfúziológiai szakasszisztens, valamint Tonka Andrea sűrgősségi szakápoló.

Békés megye fekvőbetegellátásáért díjban részesült Farkas Éva diplomás ápoló, Gerebenics-Szín Rózsa egészségfejlesztő mentálhigiénikus, Magyar Sándorné ápoló, Zoltánné Erdei Anikó általános ápoló és általános asszisztens.

Békés megye kiváló szakdolgozója elismerést vehette át Fajó Pálné, dietetikus. 

Békés megye kiváló szakdolgozói közössége díjat kapott a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Radiológia osztálya. 

Az esemény végén Kulichné Komáromi Katalin gyógyszerellátási szakasszisztens elmondta: nagy örömmel fogadta az elismerést. 

– Nagyon megtisztelő az, hogy így elismerik a munkámat. 36 éve dolgozom a Réthy Pál Kórház gyógyszertárában, és úgy érzem, hogy ez méltó beteljesülése ennek az időszaknak –  fogalmazott Kulichné Komáromi Katalin. 

Galéria

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL