Tóth Bertalan: Otthon kell maradni október 2-án

2016. szeptember 26. 06:43 | behir.hu

Az MSZP szerint a kormány a valós problémák elfedésére, valamint saját hatalmának megerősítésére használja az októberi népszavazást. A párt országos vándorkiállítást indított, amellyel a távolmaradásra kérik a választókat.

Óriási plakátokkal indult körútra az MSZP hazánkban, amelyek most Békéscsabára, a Jókai színház előtti térre is megérkeztek. A rendhagyó sajtótájékoztatón Tóth Bertalan, a párt frakcióvezetője arra biztatja a választópolgárokat, hogy maradjanak otthon október 2-án, mert véleménye szerint a miniszterelnök és a kormány saját hatalmának megerősítésére törekszik és nem a valós problémák megoldására.

- Az agresszív félelemkeltés nagyon káros a magyar társadalom számára. Mi azt mondjuk, hogy otthon kell maradni és elképesztő, hogy több mint 10 milliárd forint közpénzt elköltött már erre a kormányzat, ahelyett, hogy az egészségügy vagy az oktatás problémáit kezelte volna – fogalmazott Tóth Bertalan.

Varga Zoltán szerint a kormány már 2018-ra készül és azokat a korrupciós ügyeket is elfedné, amelyek már Békés megyét is elérték.

- Több hírportál is foglalkozott azzal, hogy Simonka György országgyűlési képviselőnél házkutatások voltak, hozzánk is eljutott nagyon sok ilyen információ. A Központi Nyomozó Főügyészség ugyan nem erősítette meg a hírt, de nem is cáfolta.  Úgy gondolom, hogy igaz az a mondás, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél – emelte ki az MSZP Békés Megyei Területi Szövetségének elnöke.

Az MSZP Békés megye több pontján, Sarkadon és Orosházán is folytatta kampányát.

FEL