Tom Cruise az űrben forgat filmet

2020. szeptember 23. 19:13 | D. Nagy Bence

Tényleg összejöhet az évek óta dédelgetett őrült filmötlet.

Az 58 éves sztár Elon Musk és a NASA közreműködésével, valamint Doug Liman (Mr. és Mrs. Smith, A holnap határa) rendezővel  karöltve vág bele a forgatásba, amely a még meg sem épített Axiom Space Station nevű űrállomáson indulhat el 2021 októberében.

Mint ismeretes, Cruise az utóbbi években egyre merészebb dolgokat vállalt be a filmezés terén. Bár már nyolc éve, hogy betöltötte az ötvenet, filmjeiben szinte kizárólag egymaga csinálja a máskülönben kaszkadőrt igénylő, hajmeresztő akciókat. A legutóbbi, szám szerint hatodik Mission: Impossible filmben (Utóhatás) forgatása során csúnyán meg is sérült, de ez sem szegte kedvét. Cruise jeleneg a Top Gun második részének bemutatójára készül (Top Gun: Maverick, 2021), illetve a M:I hetedik (és talán a nyolcadik) része is előkészítés alatt áll, amelyek egyébként a színész búcsúepizódjai lesznek a franchise-ban.

Az épülő űrállomás. (Kép: Axiom Space/Twitter)

 

Az űrbéli projekt részleteiről még nem sok mindent tudni, hiszen a történetet Liman jelenleg is írja, de valljuk be: önmagában kuriózum, hogy egy játékfilmet odakint vesznek fel és ezt Tom Cruise is pontosan tudja. Szóval, 60 évesen (ami az új negyven) ő lehet az első filmsztár, aki egy ekkora projektet megvalósíthat - bár a költségvetés a maga 200 milliós dollárosra tervezett kerettel nem is annyira elszállt. 

Forrás: NME.com, behir.hu

További programok »

Kultúra

Gyulai tehetségek koncertje a kastélyparkban

Erkel-ösztöndíjban részesülő gyulai fiataloknak rendez hangversenyt az Erkel Ferenc Társaság, amely hagyományt is teremtene a bemutatkozás lehetőségének biztosításából. A koncertet öt, egykor Erkel Ferenc személyes használatában volt tárgy, a gyulai múzeum részére történő átadása is kiegészíti.
2021. június 12. 16:35
FEL