Tokió 2020 – Kovács Barbara 46. helyen végzett 20 kilométeres gyaloglásban

2021. augusztus 6. 11:44 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Atlétikai Club 28 éves versenyzője 1 óra 41 perc 49 másodperc alatt teljesítette a távot.

Kovács Barbara szereplése július elején vált teljesen biztossá, amikor lezárult a kvalifikációs időszak. A csabai atléta öt évvel ezelőtt, Rióban is ott volt, akkor az 58. helyen végzett. Az előző ötkarikás játékokon elért helyezésen és az időn ugyan javított, de a cél, az egyéni csúcs megdöntése ezúttal nem sikerült.

A két magyar induló közül sokáig a korábban szintén csabai színekben versenyző Madarász Viktória állt jobban, ám a vége előtt néhány kilométerrel végül fel kellett adnia a versenyt. Kovács Barbara végül több mint 12 perces hátránnyal a 46. helyen célba ért.

– Sikerült kiadnom magamból mindent, egy másodpercel sem tudtam volna jobbat menni. Az vitt előre, hogy tudtam hogy a családom és a barátaim otthon szurkolnak nekem. Ez a meleg, párás idő nekem egyálalán nem kedvez, de a felkészülésem nagyon jól sikerült, az edzőmmel nagyon kemény munkát végeztünk az utóbbi egy évben és ennek meg is lett az eredménye, aminek nagyon örülök – mondta Kovács Barbara, aki azért is elégedett az eredményével, mivel az ötödik körben az egyik frissítőhelyről bedobott jéggolyóra lépett, amit a verseny végéig érzett is.

A versenyző meg szerette volna hálálni azt a segítséget amit a pályafutása során kapott a támogatóktól, az egyesületétől, a városától, a Magyar Atlétikai Szövetségtől.

Tóth Sándor elégedett, a verseny után és mindjárt fel is hívta a figyelmet arra, hogy a versenyzője az 59. helyen kvalifikálta magát az olimpia 60 fős mezőnyébe.

– Én úgy gondoltam, hogy ha ennél előkelőbb helyen végez, akkor mindent megtett. Mindannyian láttuk a tévé előtt is, hogy szapporói éghajlat által olyan körülmények voltak, amire egyszerűen nem lehetett felkészülni – emelte ki a gyalogló edzője.

Az aranyérmet az olasz Antonella Palmisano szerezte meg a kolumbiai Sandra Arenas és a kínai Liu Hong előtt.

 

További programok »

Sport

FEL