Több, színesebb, pörgősebb – Csabai nyár a Főtéren!

2017. július 9. 14:24 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Július közepétől Békéscsabán minden este díjtalan programok várják a kikapcsolódni vágyókat. Indulnak a főtéri programok!

2017-ben ismét felbolydul Békéscsaba kulturális epicentruma, hiszen nem maradhat el a nyár második felét felpezsdítő főtéri programsorozat. A több, kisebb fesztiválból álló  eseménysor a házigazdaként is funkcionáló Csabagyöngye Kulturális Központ szervezésében kerül megrendezésre. A díjtalan programok Békéscsaba főterén és a Csabagyöngye teraszán zajlanak majd egészen augusztus 27-ig.

De mi is vár ránk ebben a szűk másfél hónapban?

A nyári rendezvényáradat a Fröccsöntő 7 programjaival július 17-én (hétfőn) kezdődik el, mégpedig az Alföld Quartet Barokk zenei gyöngyszemeivel. A már nevében is kellemesen hűsítő Fröccsöntő 7 ideje alatt jól járnak az utcazene szerelmesei, a komolyabb ütemeket kedvelők, sőt még azok is, kiknek lábában megbújt a néptánc elfojtott ördöge.

A Fröccsöntő 7-et július 24-től a Big Band 7 váltja, újabb utcazenei remekekkel, valamint az idén is megrendezésre kerülő, közkedvelt, kétnapos Big Band Találkozóval.

Július 31-én már a Local 7-be lépünk be, mely héten a fiatal zenészek, tehetségek dallamai ívelnek át, megspékelve már bizonyított zenekarok, és formációk előadásával is.

Az Ünnepelő 7 augusztus 7-én köszönt be. Ezen a héten az utcazenét és a stégbulikat szolgáltató előadók között a Csabai Színistúdió növendékei is feltűnnek, hogy egy forró nyári estét varázsoljanak nekünk musicalválogatásukkal.

A Csabai nyár a Zenit 7-el zárul, amikor is újfent részesei lehetünk többek között a háromnapos Zenit fesztiválnak, valamint Államalapító Szent István ünnepére szervezett egésznapos forgatagnak, a Margaret Island-nek, Charlie-nak, és a nyár leghosszabb színfoltját lezáró, augusztus 27-i Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nyárzáró koncertjének.

Foteri_Nyar_program_2017

Forrás: http://csabagyongye.com

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL