Több szemétre számítottak a vízműs diákok

2023. április 24. 14:09 | Such Tamás

A Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium (Vízmű) is bekapcsolódott a héten zajló a Fenntarthatósági témahét 2023 című országos programba. A Vízmű 11-ikes és 12-ikes tanulói hétfő reggel Te szedd! akció keretében kifésülték a szűkebb-tágabb környéküket: a Deák utcától a Körte sori vizes műhelyig.

Hétfőn, hajnalok hajnalán a Deák utcai iskolától elindulva, a Gyulai úton lévő bicikliúton haladva, ráfordulva a Körte sorra, egészen a vizes műhelyig tartó útvonalat érintve tették szebbé a város frekventált részét, hiszen félig körbejárták a CsabaPark külterületét is.

 

Te szedd! akcióban a vízműsök – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Vízműsök a gáton – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

Ezúttal a 11-ikes földmérők és a 12-ikes környezetvédők vették kezükbe a jelent – Hrabovszki Erikával (környezetvédelem) és Réti Norberttel (földmérő), a diákönkormányzatot segítő pedagógusokkal egyetemben.

– Igazából már ovis korban a leghatékonyabb elkezdeni a tudatos környezetvédelemre való nevelést – mondta Hrabovszki Erika. – Akkortájt a kicsik a jó példákat könnyen lemásolják és elsajátítják.

 

Galéria

 

Hozzáfűzte, a Vízműben évek óta működik a szelektív hulladékgyűjtés a folyosókon. Továbbá kiemelte: az önkormányzat egyre nagyobb figyelmet fordít a szelektív hulladékgyűjtésre, illetve egyre több a szemétgyűjtőhely Békéscsabán.

– Mostani akciónk célja, hogy egy forgalmas útvonalat megtisztítsunk a szemeteléstől, miközben igyekszünk már a szedés közben a szelektív hulladékgyűjtés fényében szelektálni. Ahhoz képest, hogy egy relatíve perifériás területen haladtunk, sokkal több szemére számítottunk – fogalmazott.

 

Te szedd! akcióban a vízműsök – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

Itthon

Nem mindegy, mit viszünk a poggyászban! – Kisokos a NAV-tól

Nyaralás előtt adódhat a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni. Milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó, ha ismeri a szabályokat. Íme, a legfontosabbak.
15:52
FEL