Több száz óvodás lépett egyszerre Békéscsaba szívében – galériával

2024. május 28. 16:57 | Varga Diána

Idén mintegy 400 nagycsoportos óvodást mozgatott meg az „Aki nem lép egyszerre” elnevezésű néptánc program évzáró zenés-táncos esemény.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: a városnak nagyszerű óvodái vannak, a szülők, nagyszülők biztosak lehetnek abban, hogy gyermekeik testi, szellemi fejlődése biztosított, hála a kiváló óvodapedagógusoknak és intézményvezetőknek. Hozzátette: a sok megtanult mondóka, népi ének mind-mind előszobája a néptánc elsajátításának, mellyel a kicsik hosszú távon gyarapodnak.

Vaszkó János, a Hétpróbás Néptánciskola igazgatója hírportálunk kérdésére elmondta, hogy a kezdeményezés 2015-ben indult azzal a céllal, hogy az önkormányzati óvodák nagycsoportosainak mozgásfejlesztését segítsék. A program ingyenességét a békéscsabai önkormányzat, míg a szakmai tartalmat a Hétpróbás Néptánciskola biztosítja mind a 18 békéscsabai, óvodai telephelyen. Az általában szeptembertől kezdődő felkészítés tartalmazza a népi kultúrára való nevelést, a táncok, a népdalok elsajátítását, de a foglalkozásokon a tárgyi kultúrát is érintik. A májusi évzáró rendszerint ennek az egész nevelési éven átívelő munkának az összegzése.

A kedd délutáni rendezvényen mintegy 400 nagycsoportos óvodás lépett fel, 60 óvodapedagógus kíséretében, de a szervezők számításai szerint a hozzátartozókkal együtt mintegy 800-1000 főt mozgatott a rendezvény.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Könyvet írt az egykori csabai judoedző – portré a szerzőről

Kapáslövés címmel jelent meg a közelmúltban a debreceni születésű, békéscsabai érintettségű, ám évek óta Szentendrén élő Balogh Zoltán könyve. A korábban eredményes judózó, később sikeres edző Békéscsabán töltötte sorállományú szolgálatát: versenyzőként és edzőként is. Azt követően még két évet ráhúzott; és mint tréner csodálatos csabai cselgáncsosokat nevelt ki.
15:15
FEL