Több száz érdeklődőt vonzott a Szent István Napi Előzetes

2022. augusztus 13. 16:08 | Szabó Judit

Szent István napi előzetes ünnepségen vehettek részt az érdeklődők péntek délután Békéscsabán a Lencsési Közösségi Ház és a Féja Géza tér közötti parkosított területen.

A rendezvényt a Csabagyöngye Kulturális Központ és a közösségi ház szervezésében zajlott, immár a huszonkilencedik alkalommal. Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője úgy fogalmazott: a program célja, hogy az államapítás ünnepét megelőző hétvégén a Lencsési városrészen lakóknak legyen egy "saját" népünnepélye.

A program a Csorvási Fúvószenekar és Mazsorett Csoport felvonulásával indult, csikósok kíséretében, majd lovas- és csikós bemutatók, gyerekműsorok zajlottak a rendezvénytéren. A közösségi ház vezetője elmondta: tapasztalataik szerint a lakosok igénylik ezeket a jellegű rendezvényeket.

–  Úgy gondolom, hogy egy tízezer fős lakótelepnek ki is jár egy ilyen rendezvény. A pandémia csak annyiban befolyásolt bennünket, hogy egy évet kénytelenek voltunk kihagyni, az idei évi lett volna a jubiláló. A szándékunk az, hogy jövőre is megrendezzük az előzetest – emelte ki Takács Péter.

Az est végéhez közeledve koncertet adott Balássy Betti és Varga Feri, majd egy tűzshow zárta az ünnepséget.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Szalai Ádám elbúcsúzott az olaszok elleni utolsó mérkőzésén

A magyar labdarúgó-válogatottól búcsúzó Szalai Ádám szerint nagy lehetőséget szalasztottak el hétfőn az Európa-bajnok olaszoktól elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával, ugyanakkor a Nemzetek Ligája A divíziójában csoportmásodik gárda csapatkapitánya hangsúlyozta, erőn felül teljesített az együttes a sorozatban.
10:22
FEL