Több, mint táncház

2015. október 29. 10:55 | behir.hu

A programot Veres Krisztina, a Meseházi Alapítvány vezetője szervezte, aki kifejtette, hogy a táncház szorosan kapcsolódik a Franciaországból Magyarországra, Békéscsabára látogató zenészekhez is. A Meseházi Alapítvány a hét folyamán a Drom Egyesületet látja vendégül, illetve azokat a fiatal külföldi zenészeket, akik a magyar népzene tanulmányozása miatt látogattak el hazánkba. Az egyesület zeneoktatással foglalkozik és különböző zenei dialektusok tanulmányozásával. Hazánk legnevesebb előadói, úgy, mint Sebestyén Márta, Both Miklós és Makó Péter oktatják a tanfolyamon a Franciaországból érkezőket. A szerda esti táncház célja az volt, hogy kifejezzék a magyar zenészek a vendégszeretetüket a külföldi látogatók felé és bemutatták a messze földön híres békéscsabai néptáncos életet, hangulatot.

Pribojszki Ferenc, aki a cimbalmot és a furulyát szólaltatta meg, kifejtette, hogy a program, azért több, mint egy egyszerű táncház, mert a békéscsabai vendégeken kívül a külföldi zenészek is megtisztelik jelenlétükkel az eseményt. Hangsúlyozta, hogy törekvésük egy igazi békéscsabai, hangulatos népzenének a bemutatása, így a vendégeknek megismerhetik a magyarok zene-és tánc kultúráját.

A rendezvény folytatódik október 30-án a Napsugár Bábszínház próbatermében, ahol az érdeklődők a Drom Egyesület magyar népzenei kurzusának bemutatóját tekinthetik meg.

FEL