Több mint százötven ember vett részt a békési lakossági fórumon

2016. szeptember 18. 08:38 | behir.hu

Dankó Béla országgyűlési képviselő az alábbi közleményt küldte szerkesztőségünkbe:

 

A békési lakossági fórumon határozott nem-et mondtak az emberek a kötelező kvótára

Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét! Szavazzunk nemmel!

Több mint százötven ember vett részt azon a lakossági fórumon, ahol Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője és Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára adtak tájékoztatást az október 2-án megtartásra kerülő népszavazáson hozott helyi döntések fontosságáról.

Míg a fórum előtt megtartott sajtótájékoztatón a Békés megyei médiumok nagyszámú részvétele mellett röviden összegezte a két politikus a népszavazási tájékoztatás fontosságát, addig a lakossági fórumon mindketten hosszan ismertették a menekültáradat Európát érintő veszélyeit és a magyar Kormány által megtett védelmi és megoldásra irányuló intézkedéseket.

Dankó Béla országgyűlési képviselő, mint a rendezvény házigazdája bevezetőjében hangsúlyozta, hogy az október 2-i nemzeti kiállás és véleménynyilvánítás nem csak nemzeti, de európai ügy. Mint elmondta, a történelem során Magyarország már többször megvédte Európát, most úgy tűnik, újra hazánkon van a sor. Hozzátette, újkori honfoglalás zajlik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy míg Irak területén negyven éve 4 millió keresztény ember élt, addig 10 éve már csak 1,5 millió, napjainkban pedig csupán 200.000 keresztény ember tekintheti hazájának.

Kis Miklós Zsolt államtitkár kiemelte, hogy a magyar Kormány hisz egy jól működő Európában, nem igaz az ellenzéknek azon állítása, hogy a FIDESZ ki akarja léptetni hazánkat az Európai Unióból, ehelyett jobbá akarja tenni azt. Örömtelinek nevezte, hogy a Kormány ezen törekvését egyre több ország támogatja, így a lengyelekkel való évszázados barátság mellett a csehekkel és a szlovákokkal is kiemelten jó viszonyt sikerült kialakítani a közös álláspont nyomán. A visegrádi négyek mellett Ausztriát emelte ebbe a sorba.

Az előadás után a fórumon résztvevők szinte elárasztották kérdéseikkel és határozott véleményükkel az előadókat, egyetértve az elhangzottakkal. A több órás beszélgetéssé kitolódott fórumon mindenki egyetértett abban, hogy csak egy sikeres és nagyarányú részvétellel zajló szavazás segíthet a Kormánynak, hogy közvetítse a magyar nép akaratát Brüsszel felé. Egy határozott nem válasz a betelepítési kvótára azonban olyan hullámot indíthat el egész Európában, hogy olyan országok is kiállhatnak a magyar vélemény mellett, akik ma még nem mernek megszólalni.

 

Dankó Béla

 

Békés, 2016. szeptember 15.

FEL