Több mint hétszáz átjelentkező Békéscsabán

A statisztikai adatok szerint országszerte több mint 200 ezer választó jelentkezett át lakhelyéről azért, hogy egy másik településen szavazhasson. Békéscsabára az ország minden területéről összesen 729-en jelentkeztek át.

Délelőtt kígyózó sorokban vártak az emberek arra, hogy a szavazóurnákhoz járulhassanak. A Kazinczy Ferenc Általános Iskolában kialakított szavazókörben adhatták le azok a polgárok, akik Békéscsabára jelentkeztek át szavazni.

– Családi okokból és kényelmi szempontból jelentkeztem át. A párom itt lakik, és mindenképpen szavazni akartam – fogalmazott az egyik szavazó.

Minden átjelentkező a lakóhelyének megfelelő egyéni listára, illetve a pártlistára szavazhat.

– A lakóhelyük szerinti egyéni szavazólapot kell adnunk az érkezőknek, tehát a lakóhelyüket le kell külön egyeztetni. Az egyéni lista változó, a lakóhely szerinti, a pártlistás pedig mindenhol ugyanaz – emelte ki a szavazatszámláló bizottság elnöke.

Juhász Andrásné hangsúlyozta: fontos, hogy minden átjelentkezéssel szavazó leragasztja a zöld borítékot, mert csak ebben az esetben érvényes a szavazatuk. Hozzátette: ezeket a voksokat egy budapesti központba továbbítják, ahonnan eljuttatják a megfelelő szavazókörbe. Ezeket a szavazatokat csak jövő héten szombaton számolják majd meg, így a végleges eredmények is csak ekkor derülnek ki.

 

Megosztás:

Címke: , ,