Több mint ezerötszáz mázsa barnakőszenet vásárolt Doboz önkormányzata

1574 mázsa barnakőszenet vásárolt Doboz önkormányzata abból a forrásból, amit a Belügyminisztérium által meghirdetett szociálistüzelőanyag-pályázaton nyert. Barnakőszén vásárlására 200 önkormányzat nyert közel 420 millió forintot, többek között a Békés megyei település is. Erre azok az önkormányzatok pályázhattak, ahol problémás a tűzifa beszerzése, de szenet könnyebb kapni.

Összesen 5 millió forintot nyert Doboz önkormányzata a szociális tüzelőanyag beszerzésére. A településen közel 4300 ember él.

– A tüzelőanyagok odaítélését a szociális és gyermekügyek bizottsága jogosult elbírálni. A bizottsága döntése alapján mintegy nyolcszáz háztartásnak egyenként 2 mázsa tüzelőanyagot tudtunk a pályázat alapján biztosítani – fogalmazott Doboz polgármestere, Köves Mihály.

A szociális tüzelőanyagot igénylők közül volt, aki azt mondta, ez a mennyiség körülbelül 1 hónapig elég a fűtési időszakban.

– Fával fűtünk, meg rászorulók vagyunk, az az igazság, nagyon jó, hogy így kapunk is – mondta el az egyik igénylő, Köteles Zsolt.

Dobozon dolgozik Szigeti József is, aki szintén pályázott a tüzelőanyagra. Elmondta: nagyon sokat jelent számukra az, hogy segítséget kapnak a község önkormányzatától.

– Hát úgy látom, fontos nekik is, nekünk pedig nagy segítség – tette hozzá Szigeti József.

A nagyközség eddig fát nyert a kiírt pályázatokon, de annak beszerzése egyre nehezebb feladat és egyre drágább is, így idén barnakőszenet vásároltak. A polgármester elmondta: bízik benne, hogy a szén is jó tüzelőanyag lesz az igénylők számára.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,