Több mint 80 milliós fejlesztés a Tréning Centernél

2022. május 26. 08:15 | behir.hu

A Széchenyi Terv Plusz program támogatásának köszönhetően ingatlan beruházás, napkollektoros rendszertelepítés, eszközbeszerzés, informatikai képzés, szakmai tanácsadás, valamint a szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódó technológiai fejlesztés valósul meg – közölte a társaság.

– A fejlesztés teljes költségvetése 82 millió forint, amiből 57,4 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás. A Békéscsabán, a Víztároló utcában található területen immár több mint két évtizede üzemel a Tréning Center Sport- és Szabadidőközpont – olvasható a közleményben.

Az évek óta folyamatosan fejlődő családi vállalkozás történetének eddigi legnagyobb beruházása kezdődött el a közelmúltban, és zajlik jelenleg is. Mint írták, az uniós támogatás elnyerésével a létesítmény az elvárásoknak megfelelő, európai színvonalú szolgáltatásokat tud majd nyújtani a városban és a vonzáskörzetben élő, mozogni, sportolni vágyó embereknek.

A pályázat megvalósításának részeként a két salakos focipályát műfüves pályává alakítják át, a sportpályákat, továbbá a teljes létesítmény karbantartását segítő gépeket szereznek be, a használati melegvíz előállítását támogató napkollektoros rendszert telepítenek, képzéseket, valamint tanácsadásokat vesznek igénybe, valamint a szolgáltató tevékenységet segítő korszerű technológiákat vezetnek be.

– A tervezet várhatóan még az idei esztendőben befejeződik – tették hozzá végül.

További programok »

FEL