Több mint 1.8 millió forint a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak

2023. október 18. 19:04 | Kovács Andrea

Szeptember 23-án hetedik alkalommal rendezték meg a Linamar jótékonysági futóversenyt Orosháza-Gyopárosfürdőn. A rendezvény bevételét a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak ajánlották fel és adták át jelképesen szerdán a gyulai Almásy-kastélyban.

Több mint négyszáz nevező indult a VII. Linamar Jótékonysági Futóversenyen, ahol a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatására 1 miiló 827 ezer 577 forint gyűlt össze. Az összeget szerdán délelőtt Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánpolitikai igazgatója adta át dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, az alapítvány elnökének, a gyulai Almásy-kastély előtt.

– Hét éve indítottuk el az első jótékonysági futóversenyt, és ezidáig minden évben sikerült az előzőnél egy picit több adományt összegyűjteni. Az idei évben több mint egymillió-nyolcszázer forint értékű adomány gyűlt össze, amely már akkor az alapítvány számlájára került, de ünnepélyes formában is szerettük volna átadni ezért jöttünk ma el az Almásy-kastélyhoz – mondta el a Linamar Zrt. humánpolitikai igazgatója.  A Linamar a vármegyében több telephellyel rendelkezik, a dolgozóink a megye minden településéről érkeznek ezért egy olyan ügyet szerettünk volna támogatni, amely mindenki számára fontos és életmentő lehet – tette hozzá Parászka Tibor.

 


– A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány hét éve működik, azóta 900 koraszülött gyermeknek tudtunk segíten. Egy nagy összefogásnak köszönhetően tudtuk megvenni a mentőautót, majd a műszereket, a lélegeztetőgépet, illetve a többi életmentéshez szükséges eszközt. A legnagyobb kihívás a mentőautó a működtetése ami két és fél - három millió forintba kerül havonta. Ezt az alapítvány magára vállalta, de csak a  magánemberek, valamint olyan cégek pédaértékű összefogásával és támogatásával tudjuk üzemben tartani, mint a Linamar Hungary Zrt, amely hetedik éve támogatja az alapítványunkat –  mondta el dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed

Az Almásy-kastély és látogatóközpont november 17-én, a koraszülöttek világnapján ismét lila fényben fog tündökölni és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány sok programmal és meglepetéssel várja majd az érdeklődőket.

További programok »

FEL