Több milliárd forint fitneszparkokra

2016. május 19. 08:38 | Laczkó Viktória

Orbán Viktor a békéscsabai látogatásakor úgy fogalmazott, hogy a kormány egészségügyi kiadásként tekint arra a 3-3,5 milliárd forintra, amiből országszerte kültéri fitneszparkokat építenének. Az békéscsabai önkormányzat hosszú távú céljai között az szerepel, hogy minden városrészben építenének kültéri edzésekre alkalmas parkot, ezzel mindenki számára könnyedén elérhetővé válnának ezek az eszközök. 

A Lencsési Általános Iskola diákjai heti rendszerességgel használják a 2013-ban létrehozott Szabó Pál téri fitneszparkot. A testnevelő szerint a diákok mindig izgalommal várják azokat a játékos testnevelés órákat, amikor birtokba vehetik az eszközöket. A testnevelő szerint ezek a kondieszközök kifejezetten jók az izmok megmozgatására, mert a megfelelő gyakorlatokkal nem tudják túlterhelni magukat a diákok. „Lényegesnek tartjuk, hogy olyan feladatokat, játékos dolgokat építsünk be a mindennapi testnevelésbe, amit utána a későbbiekben önmaguktól is használni fognak, a fejlesztésre ezek a gépek - szinte azt lehet mondani, hogy - tökéletesen alkalmasak.” mondta el Bognár István. 

Orbán Viktor miniszterelnök így fogalmazott nemrégiben: "Szabadtéri kondi parkokat fogunk százával létrehozni Magyarországon. A következő költségvetésben 3-3,5 milliárd forint és az idei költségvetésben is szerepel legalább 1,5 milliárd, tehát több száz szabadtéri kondiparkot fogunk létrehozni."

A Szabó Pál téri parkot a fiatalok és a felnőttek egyaránt használják. Az elmúlt három év tapasztalata szerint nagy igény van a kültéri mozgásra – mondta el dr. Ferenczi Attila. Hozzátette: ezeknek a parkoknak szerepük van a betegségmegelőzésben, az egészségesebb életmód kialakításában is.„Nagyon sokan dicsérik, nagyon sokan igénylik. Éppen ezért a város úgy döntött a javaslatunkra, hogy egy újabb 13 millió forintos pénzeszközt állítunk be arra, hogy a város 3 területén Fényesen, Mezőmegyeren és a CsabaParkban szintét létrehozzunk ilyen fitneszeszközökből álló kisebb parkot.”

 

FEL