Több megyei településen is gyérítik a szúnyogokat 

2018. május 15. 11:00 | behir

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 67 ezer hektáron dolgoznak a szakemberek, ami azt jelenti, hogy 185 település belterületén fogják az esti órákban repülőről, illetve a földről csökkenteni a szúnyogok számát. A heti gyérítés tervezetten számos Békés megyei települést is érint.

Hétfőtől tovább folytatódik a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés – írja honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A héten 36 ezer hektáron repülőről, 31 ezer hektáron pedig a földről permetezik majd a szúnyogokat országosan. Az időjárás nagy mértékben befolyásolja a szúnyoggyérítés hatékonyságát, ezért a napokban várható esős, viharos időjárás miatt előfordulhat, hogy a tervezett munka egy részét néhány nappal el kell halasztani.

A nyárias tavasz miatt komoly szúnyogártalom jellemző szinte az egész ország területén. Budapest, Szolnok, Békéscsaba és a Csepel-sziget mellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Nógrád, Baranya, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok megyék azon településein avatkoznak be a héten, ahol a legjelentősebb a szúnyogártalom.

www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon lesz permetezés. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

További programok »

FEL