Több megyei kistelepülés is nyert a Belügyminisztérium pályázatán

2016. november 8. 14:41 | Laczkó Viktória

Összesen 15 Békés megyei kistelepülés, valamivel több mint 260 millió forint támogatást kapott a Belügyminisztériumtól. A pályázatban lehetőség nyílt a települések számára önkormányzati feladatot ellátó intézmények, óvodák, iskolák, belterületi utak, járdák felújítására.

Térségünkben jellemzően az utak, járdák felújítására érkezett a legnagyobb számban igény. A kezdeti ötmilliárd forintos pályázati forrást hétmilliárd forintra emelte a Belügyminisztérium a magas pályázati igény miatt.

Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta: - A pályázat egyik előnye, hogy nemzeti, hazai forrás, ebből következik, hogy kevésbé kötött a felhasználási cél. Magyarul felújításra, fejlesztésre is lehet használni és nem bonyolult maga a pályázati rendszer. Tehát egy egyszerű táblázat kitöltésével lehet pályázni, a polgármesteri hivatal munkatársai meg tudják csinálni, nem szükséges hozzá pályázatíró cég, vagy bonyolult külső segítséget igénybe venni. Azt gondolom, hogy ez is segíti a népszerűségét a pályázatnak.

 

FEL