740 millió forint értékben hirdetnek pályázatot a szociális területen

2023. augusztus 17. 09:15 | behir.hu

Szociális szolgáltatások fejlesztésére és felzárkózási programok megvalósítására hirdet pályázatot a kormány 740 millió forint értékben - jelentette be Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila közölte, a fogyatékkal élő emberek szállítását, iskolába, munkába jutását segítő szolgálatok új és használt gépjárművek beszerzésére pályázhatnak 400 millió forint értékben. A második pályázat a családok átmeneti otthonainak szól, amelyek nehézséggel küzdő családoknak nyújtanak átmeneti lakhatási lehetőséget. A szolgáltatást nyújtók 250 millió forint értékben pályázhatnak külső férőhelyek létrehozására, amelyekben a család az intézményrendszer elhagyásának utolsó lépéseként már saját magáról tud gondoskodni - ismertette az államtitkár. Meghirdettek egy a fiatalok zenei oktatását segítő pályázatot is 90 millió forint értékben civileknek, önkormányzati és egyházi fenntartóknak.

Fülöp Attila kiemelte, köztudott, hogy a zene segíti a tanulást és a koncentrációt, ezért a pályázattal a zenei oktatás lehetőségének megteremtését és hangszerek beszerzését támogatják. Mindhárom felhívásra szeptember 15-ig lehet jelentkezni, az autóbeszerzésre és a külső férőhelyek megteremtésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézeten, a zenei pályázatra pedig a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságon keresztül - mondta el az államtitkár.

Fülöp Attila hozzátette, a pályázatok keretösszegét költségvetési forrásból biztosítják, mert a kormány az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is elkötelezett amellett, hogy megőrizze, megvédje és lehetőség szerint növelje a szociálisan rászoruló embereket segítő forrásokat.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL