A gyermekvédelemben élőknek több segítségre van szükségük jövőképükhöz

2023. február 2. 08:28 | behir.hu

A gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő 23 ezer gyereknek több segítségre, kapaszkodóra van szüksége jövőképe kialakításához, ezért rendezték meg számukra a rendvédelmi pályaorientációs napot – mondta a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Fülöp Attila – a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban (ROKK) rendezett interaktív nyílt napon – arról beszélt, hogy a gyermekvédelemben élő 8. osztályosok körében végeztek egy felmérést, amelyből kiderült: a megkérdezettek több mint egyharmada el tudja képzelni magát a rendvédelmi pályán.

Ezért döntöttek úgy, hogy elsőként a rendvédelem munkáját szeretnék közelebb vinni a fiatalokhoz, láthatóvá tenni számukra, hogyan telnek a mindennapjaik a rendvédelmi állományban dolgozóknak.

Az államtitkár szerint nem véletlen, hogy ekkora az érdeklődés a pálya iránt, hiszen ma Magyarországon a rendvédelem egyet jelent a közösségek megszilárdításával, a magyar emberek életének védelmével, a biztonságérzet stabillá tételével.

Fülöp Attila szólt arról is, hogy nem csak azokra gondolnak, akik a rendvédelem iránt érdeklődnek, hanem más területeket is szeretnének bemutatni a fiataloknak, ezért elindítják az Apponyi Franciska Jövőműhely Programot.

A jótékonykodásairól ismert grófnőről elnevezett programról elmondta, már eddig is együttműködtek számos céggel és gazdasági társasággal mentorprogramokban, első körben a gasztronómia területén indítottak ilyet, a közeljövőben pedig az autóipar és a művészet területén szeretnék bővíteni az összefogást.

Bak Sándor, a ROKK igazgatója azt hangoztatta, a nyílt napon szeretnék megmutatni az emberi arcát a rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek és a büntetés-végrehajtásnak.

Az igazgató közölte, szerinte azért jó a rendvédelmi pályát választani, mert a jó oldalon, a törvényesség, a védelmezők oldalán állni büszkeség, továbbá ezen a pályán könnyű elhelyezkedni, mert az országban nincs olyan település, amelyen a három rendvédelmi ág közül legalább egy ne lenne jelen.

Forrás: MTI

További programok »

FEL