Több használt autót vettünk idén nyáron

2020. október 21. 08:04 | behir

Soha korábban nem cserélt gazdát annyi használt autó, mint a nyár második felében és az ősz elején. Tavasszal, a kijárási korlátozások miatt lecsökkent az adásvételek száma, a nyáron viszont behozta a lemaradást a használtautó-piac. Szeptemberre az újautó-piac is helyreállt, de az éves forgalom így is jóval a 2019-es szint alatt marad – hangzott el az M1 Híradójában.

Sosem volt még akkora forgalma a hazai használtautó-piacnak, mint az idei harmadik negyedévben. Több mint 210 ezer használt, belföldön regisztrált személyautó cserélt gazdát ebben a három hónapban. Ez 1,6 százalékkal haladja meg a korábbi csúcsot, 2019 utolsó negyedévét.

Szüksége volt a piacnak a mostani fellendülésre, ezt mondja egy autós szakújságíró. A koronavírus első hullámában tapasztalható bizonytalanság miatt kevesen vásároltak autót, most azonban az év első felében elmulasztott vásárlásokat pótolják az emberek.

Az új autók piacán azonban még várni kell a fellendülésre. Míg tavaly szeptemberig több mint 115 ezer új személyautót értékesítettek, addig az idén csak alig több, mint 90 ezret.

 

Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL