Tízen ültek egy személyautóban, közülük kilencen határsértők voltak

2020. szeptember 6. 06:39 | behir

Kilenc határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható ukrán állampolgárt fogtak el a rendőrök Békés megyében.

Békés megyében, Mezőhegyes külterületén, szeptember 5-én 20 óra 30 perc körül leállítottak a rendőrök egy személygépkocsit – írja a police.hu. A magyar rendszámú autót egy ukrán állampolgár vezette, és a járműben rajta kívül kilencen utaztak. Az utasok közül heten szír, ketten iraki állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a határsértőket és a személygépkocsi embercsempészéssel gyanúsítható vezetőjét is előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd szeptember 6-án 10 órakor valamennyiüket átadták a román hatóság képviselőinek.

 

További programok »

Itthon

3908 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 51 beteg

3908 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 75 321 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1750 főre emelkedett, 19 032-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 54 539 fő.
10:42
FEL