Thomas Anders és a Modern Talking Band Békéscsabán

Az együttes október 30-án ad koncertet a Csabai Kolbászfesztiválon.

A nyolcvanas évek legendás német együttesének, a Modern Talkingnak a frontembere, énekese csapatával először látogat Békéscsabára, a kolbászfesztiválra.

A Modern Talkingot minden, 1980 előtt született ismeri. Azt hiszi, mindent tud róluk. Az NLCafe összeállításából kiderülhet újdonság.

Tudta-e, hogy….

1. A Modern Talking széthullását többnyire Thomas Anders felesége, Nora Balling számlájára írják, akit állítólag gazdag szülei "neveltek félre". Mindent megengedtek neki, 12 éves korában például egy arany Rolexet kapott ajándékba. Hosszú szőke haja megvolt az iskolában is, emiatt hableánynak nevezték az osztálytársai.

2. A Nora-nyaklánc ötlete egy nyaraláson merült fel, természetesen Norától. Először egy olyan övre gondolt, ami Udo Lindenberg nevű német énekes jellegzetes viselete volt, csak annyi különbséggel, hogy a csaton az ő neve szerepeljen. Végül a nyakláncnál maradtak, amit az egyik barátjuk javasolt. A feltűnő darabtól 1989-ben szabadult meg Anders, bár még együtt voltak Norával, ám akkoriban új korszak kezdődött a zenei pályafutásában, Different címmel megjelent az első szólólemeze. A nyaklánc azóta is megvan, a széfjében őrzi Anders.

3. A Modern Talking kétszer bomlott fel, az első szakítás után Thomas Anders a feleségével együtt összehozta a Man-X nevű együttest, hogy ők kísérjék a fellépésein, Magyarországon is ebben a felállásban játszottak. A velük közösen írt Tell Me című számot Nórával énekelték a koncerteken. Nora a Modern Talking első korszakának végén is megjelent néha háttérénekesként a színpadon Utte nevű barátnőjével.

4. Miközben Nora a szerelmével fojtogatta Thomas Anderst, Dieter Bohlen elkezdett csajozni. A Modern Talking első felbomlása után létrehozta a Blue System nevű együttest, aminek az egyik háttérénekeséért otthagyta a feleségét és három gyerekét. Az apai ágon szudáni származású Nadja Abd el Farrag civilben gyógyszertári asszisztens volt. A 90-es években szakítottak Verona Feldbush miatt, akivel végül csak 30 napig tartott a házasság, de a nő így sem járt rosszul, a válás után szép tévés karriert futott be.

5. Nora borzasztó féltékeny volt az életrajzi könyv szerint, azt is ellenezte, hogy az egyik klip forgatásán Anders egy másik nővel kettesben üljön egy kocsiban, és nem akarta engedni, hogy újságírónők készítsenek vele interjút. 

6. Bohlen 2003 óta a német Megasztár, a Deutschland sucht den Superstar (DSDS) állandó zsűritagja, és az angol és amerikai énekes tehetségkutatók legnagyobb arcához, Simon Cowellhez hasonlóan ő is az erős beszólásairól lett nevezetes. Az egyik versenyzőnek például azt mondta, hogy úgy énekel, mint egy „bedrogozott kerti törpe”. 2008-ban nagy botrányt tört ki, miután egy 17 éves fiú ideg-összeroppanást kapott az egyik válogatáson: hiperventillált, aztán összeesett. Előtte Bohlen a fiú apjára tett megjegyzést, amiért nem szólt a gyereknek, hogy nincs tehetsége.

7. A tévés tehetségkutatón ismerte meg legújabb barátnőjét is, és idén kislányuk is született. Az énekesnek ez az ötödik gyereke.

8. A DSDS sztárpalántáinak írt dalai még most is felkerülnek a német slágerlista élére. Bohlent többször vádolták plágiummal, ezt az új szerzeményeivel sem úszta meg, az idén megjelent Call My Name-ről azt mondják, hogy gyanúsan hasonlít a OneRepublic nevű amerikai együttes Marchin' On című számára, ami a német közszolgálati tévén a 2011-es foci-világbajnokság dala volt. Mivel mindkettő a Universalnál jelent meg, per nem lett az ügyből. 

Megosztás:

Címke: , ,