Természettudományos muzeológusok találkozója a Körös-Maros Nemzeti Parkban

2019. szeptember 16. 08:33 | behir

Szeptember 11-e és 13-a között rendezték meg a Természettudományos Muzeológusok XXXVI. szakmai találkozóját, melynek az idei esztendőben a Tiszazugi Földrajzi Múzeum (Tiszaföldvár) szervezésében többek között a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság adott helyszínt.

A háromnapos találkozó minden évben a természettudományos bemutatásban dolgozók számára a szakmai tapasztalat és információcsere fóruma. Idén sem volt ez másként, hiszen a határon innen és túlról, több, mint félszáz szakember érkezett a rendezvényre.
 
A muzeológus találkozó első napján a Körösvölgyi Látogatóközpontban szakmai előadások zajlottak, ahol többek között bemutatásra került a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság legnépszerűbb turisztikai célpontja, a Körösvölgyi Állatpark is.
 
 

Fotó: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága
 
 
A konferencia második és harmadik napján terepi programok következtek, melynek keretében a Körös-ártér Őzén-zugi-holtágánál, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban, a Túzokvédelmi Állomáson illetve a Körösvölgyi Állatparkban láttuk vendégül szakmai kalauzolás mellett a résztvevőket.
 
A természettudományos találkozó a muzeológusok és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai bemutatásban dolgozó szakemberei számára egyaránt hasznosnak bizonyult.
 
Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága
FEL