Térfigyelő ifjúsági konferencia a Körösvölgyi Látogatóközpontban

2023. szeptember 20. 16:40 | Fajó Attila

Térfigyelő címmel ifjúsági konferenciát szervezett a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány és a békéscsabai önkormányzat. Az esemény pályázatindító, a közösségi együtt gondolkodásra és együttműködést serkentő célzatú is egyben.

Közel egy éve alakult ki a Körösvölgyi Látogatóközpontban a Ligeti Ifjúsági Tér, ahol a békéscsabai fiatalok közösségben való fejlődése, fejlesztése, kikapcsolódása folyik azóta is. Zsótér Mária, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány vezetőjeként oroszlánrészt vállal abban, hogy itt érdemi munka folyjon, bár ahogy elmondja, az ifjúsági terület sikerének fokmérői, indikátorai a jövőben mutatkoznak majd meg. 

 

 

– Jelen eseményen hármas célt tűztünk ki, egyszer a Go free! fantázia nevű pályázatunk induló rendezvényét kívántuk megtartani, emellett a Térfigyelő ifjúsági konferencia – amit 2018 óta rendszeresen összehívunk – is nyomós ok az együttlétre azokkal a szakembereknek, akikkel a közép-békési régióban még jobban szeretnék összefogni, hálózatosodni, közössen gondolkodni – fogalmazott Zsótér Mária. 

A Körösvölgyi Látogatóközpont megfelelő közösségi térként szolgál ehhez a rendezvényhez. A konferenciát megelőző sajtótájékoztató és a szintén előljáróban lezajló műhelymunka-beszélgetések lendületbe hozták az ifjúsági szakembereket.  A központban Lipcsei Emese, jelen pillanatban még regnáló csabai diákpolgármester, valamint Varga Tamás alpolgármester is felszólalt, majd előadást is tartott a városvezetés ifjúságügyben foglalt álláspontjáról.  

 

 

– Békéscsaba számára fontos a helyi és a vármegyei ifjúság sorsa. Igyekszünk segíteni a fiatalokat önkormányzati szinten szakmai támogatottsággal, a közösségi tér kialakításával, és ami talán a legfontosabb, egy olyan párbeszédrendszerrel, ahol elmondhatják véleményüket és a problémájuk meghallgatásra talál fogalmazott – az alpolgármester. 

 

Galéria

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL