Térfigyelő ifjúsági konferencia a Körösvölgyi Látogatóközpontban

2023. szeptember 20. 16:40 | Fajó Attila

Térfigyelő címmel ifjúsági konferenciát szervezett a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány és a békéscsabai önkormányzat. Az esemény pályázatindító, a közösségi együtt gondolkodásra és együttműködést serkentő célzatú is egyben.

Közel egy éve alakult ki a Körösvölgyi Látogatóközpontban a Ligeti Ifjúsági Tér, ahol a békéscsabai fiatalok közösségben való fejlődése, fejlesztése, kikapcsolódása folyik azóta is. Zsótér Mária, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány vezetőjeként oroszlánrészt vállal abban, hogy itt érdemi munka folyjon, bár ahogy elmondja, az ifjúsági terület sikerének fokmérői, indikátorai a jövőben mutatkoznak majd meg. 

 

 

– Jelen eseményen hármas célt tűztünk ki, egyszer a Go free! fantázia nevű pályázatunk induló rendezvényét kívántuk megtartani, emellett a Térfigyelő ifjúsági konferencia – amit 2018 óta rendszeresen összehívunk – is nyomós ok az együttlétre azokkal a szakembereknek, akikkel a közép-békési régióban még jobban szeretnék összefogni, hálózatosodni, közössen gondolkodni – fogalmazott Zsótér Mária. 

A Körösvölgyi Látogatóközpont megfelelő közösségi térként szolgál ehhez a rendezvényhez. A konferenciát megelőző sajtótájékoztató és a szintén előljáróban lezajló műhelymunka-beszélgetések lendületbe hozták az ifjúsági szakembereket.  A központban Lipcsei Emese, jelen pillanatban még regnáló csabai diákpolgármester, valamint Varga Tamás alpolgármester is felszólalt, majd előadást is tartott a városvezetés ifjúságügyben foglalt álláspontjáról.  

 

 

– Békéscsaba számára fontos a helyi és a vármegyei ifjúság sorsa. Igyekszünk segíteni a fiatalokat önkormányzati szinten szakmai támogatottsággal, a közösségi tér kialakításával, és ami talán a legfontosabb, egy olyan párbeszédrendszerrel, ahol elmondhatják véleményüket és a problémájuk meghallgatásra talál fogalmazott – az alpolgármester. 

 

Galéria

További programok »

Itthon

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL