„Terítés” az evangélikus gimnáziumban

2017. január 11. 14:01 | behir.hu

Egy héten át a Tagányi-villában bárki megtekintheti a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Művészeti Szakgimnázium diákjainak legszebb munkáit. A program ideje alatt a festők, az alkalmazott grafikusok, a divat és stílus- valamint a dekoratőr szakos hallgatók mutatkozhatnak be a nyilvánosság előtt.

A féléves terítésen az evangélikus gimnázium tanulói alkalmat kapnak arra, hogy bemutassák munkáikat az érdeklődőknek. Hagyomány már az iskolában, hogy az itteni diákok anyagaikat a féléves feladataikon keresztül egy előadás keretében is szemléltetik.

 - Mesélnek arról, milyen feladatot kaptak, milyen technikákkal dolgoztak, és azt hogyan készítették el. A szakvizsgán szintén be kell mutatniuk az öt éves munkájukat, most erre is tudnak egy kicsit készülni - árulta el Vadászné Ablonczy Emőke igazgatóhelyettes.

Egyúttal a szakok oktatói és tanulói is megláthatják, mivel foglalkoznak a másik teremben. A fiatalok pedig mindig nagy izgalommal várják, hogy friss szemmel mit szólnak más szakon tanító művészek a kiállított képeikhez.

Flóra Virág grafikus szerint is nagyon fontos egy-egy terítés a gyerekeknek, mert ilyenkor ők a főszereplők és hasznos tapasztalatokat gyűjtenek, amit később jól tudnak majd kamatoztatni.

Ezen a héten a munkákat a hallgatók digitálisan is rögzítik, így később bármikor visszanézhetők lesznek az alkotások.

A terítés végével, január 14-én nyílt napon lehetőséget biztosít az intézmény, hogy a leendő tanulók is megtekintsék a műhelyeket, megismerjék az itt folyó munkát, a szakok nyújtotta lehetőségeket.

FEL