Különleges kiállítás nyílt a BEG művésztanárainak alkotásaiból

2018. szeptember 21. 10:55 | Gyemendi Réka

Kiállítás nyílt a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium művésztanárainak alkotásaiból a Csabagyöngye Kulturális Központ Békéstáji Galériájában csütörtökön délután.  

A kiállításon először Gnandt János festőművész, grafikus szólt néhány szót, majd a tárlatot Vadászné Ablonczy Emőke textilművész, vizuális és környezetkultúra szakos tanár, intézményvezető-helyettes nyitotta meg, aki úgy fogalmazott: olyan dologra vállalkozott, ami ritkán adatik meg egy embernek, hiszen megnyithat egy olyan kiállítást, melyen alkotóként is jelen van. Köszöntőjében többek között arról is beszélt, hogy az intézményben tanító szaktanárok művészek, alkotó emberek, akik a tanítás mellett folyamatosan, saját gondolataiknak teret engedve, különböző eszközökkel jelenítik meg a számukra fontosat.

 

Megyeri-Horváth Gábor festőművész alkotásai

 

- Érdekes lét a művésztanári. Benne lenni, átadni, tanulni és tanítani. Csak most gondolkodtam el azon, hány szállal vagyunk összekötve mi, művésztanárok. A szálaink szövetet alkotnak, mert szövetséget vállalunk a művészettel való tanításnak, szakmánk legmagasabb művészi művelésének, és iskolánk országosan is elismert, magas fokú művészeti oktatásának. Szövetségben lenni jó, bár néha nagyon nehéz. Mert közösen vállalt dolgaink vannak, amiben együtt lehetünk. Felelősség is, mert figyelemmel kell lennünk a közösen vállaltakra, benne egymásra - fogalmazott az intézményvezető-helyettes. Végül azt is kiemelte: azzal a szándékkal jött létre a kiállítás, hogy tanítványaik láthassák tanáraik munkáját, a város és az érdeklődők pedig azt, hogy az intézményben tanító szaktanárok, művészek elkötelezettek arra, hogy a művészettel tanítsanak.

 

Vadászné Ablonczy Emőke textilművész alkotásai Fotó: Krajcsó László

 

A kiállítás október 16-áig tekinthető meg.

 

Flóra Virág grafikusművész alkotásai

 

Kiállítók: Bányai Inez Ildikó, Csuba Anita, Fazekas Attila, Flóra Virág, Kéri Gáspár, Krajcsó László, Megyeri-Horváth Gábor, Dr. Paréjné Tóth Gabriella, Pluhár András, Prisztavok Tibor, Reha-Korcsog Erzsébet, Simon Debóra, Tóth Péter, Vadászné Ablonczy Emőke, Kónya Kincső.

 

Simon Debóra Eszter festőművész alkotása

 

További programok »

Kultúra

Húszesztendős a Körös Irodalmi Társaság

Minderről egy reprezentatív kötetet, a Körkörös II. című antológiát adta ki a társaság, amelynek jó néhány dolgozatát szombat este, húsban, vérben és hangban/hallgatásban mutatták be a békéscsabai a Sík Ferenc Kamaraszínházban.
2019. december 15. 14:37
FEL