Terefere Banner Zoltánnal

2018. február 24. 06:50 | behir

Banner Zoltánnal folytatódik a közkedvelt Terefere a Művész Kávéházban beszélgetős sorozat, március 2-án, pénteken 17 órakor.

Banner Zoltán tevékenységét három pályán fejti ki: művészettörténész, költő és előadóművész. Művészeti íróként, művészettörténészként több mint ezer tanulmány, cikk, katalógus-előszó szerzője. Ötvennyolc könyve jelent meg. Számos kiállítást rendezett és nyitott meg Erdélyben valamint Magyarországon. Rádió- és tévéműsorok szerkesztője illetve szereplője.

Előadóművészként 1964-től lép fel rendszeresen hazai és külföldi pódiumokon. Tíz önálló irodalmi estet szerkesztett, rendezett, mutatott be. A legkülönbözőbb irodalmi, művészeti, közművelődési rendezvények állandó résztvevője. Fellépéseinek száma megközelíti az ezret. Négy előadó-estjéről hanglemez készült. Versei, tanulmányai sok egyéb folyóirat mellett a békéscsabai Bárkában is rendszeresen jelennek meg. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismeréssel is kitüntetett Banner Zoltánnal a Kállai-díjas Kadelka László beszélget.

Forrás: jokaiszinhaz.hu

További programok »

Kultúra

Online eseményekkel és kiállításmegnyitókkal ünnepelték a magyar kultúra napját

Online eseményekkel, kiállításmegnyitókkal és előadásokkal ünnepelték a magyar kultúra napját pénteken megyeszerte. Két intézményt is elismertek ezen a napon: a kultúráért felelős államtitkár minősített könyvtár címben részesítette a gyulai Mogyoróssy János Könyvtárat, míg a Békés Megyei Könyvtár könyvtári minőségi díjat kapott.
2021. január 22. 17:45
FEL