Terápiás kutyák és érzékenyítő programok a FICSAK nyári táborában

2023. július 12. 15:08 | Vincze Attila

A héten tartja nyári táborát a Fiatal Családosok Klubja Békéscsaba Alapítvány. A gyerekeket a kézségfejlesztő, érzékenyítő programok mellett kézműves foglalkozások és kutyaterápiás bemutató is várja.

A FICSAK Békéscsaba Alapítvány programkoordinátora a behir.hu-nak elmondta, hogy hétfőtől péntekig más és más programokat szerveznek a résztvevő 6-12 éves korú gyerekek számára. Nagy Anita kiemelte, már tavaly is rendeztek egy hasonló tábort, új elemként viszont kedden a gyerekek a Frankó tanyán megismerkedhettek a haluska készítés fortélyaival is. Hozzátette, hogy hétfőn Boldog Gusztáv tartott természetvédelmi előadást a táborozóknak, majd a közeli csatornaparton szemetet is szedtek. 

– A programok elsősorban a szemléletformálást segítik, például felhívjuk a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtésre, hisz nagyon sok hulladék van a környezetünkben, de a Dogland Alapítvány is egy érzékenyítő tréninget tartott szerdán a kicsiknek – részletezte.

A civil szervezet munkatársai két kutyával érkeztek a táborba, ahol egy terápiás bemutató részeként a gyerekek és a négylábúak együtt oldottak meg különböző feladatokat. Pálfi Péter arról beszélt, hogy ezúttal egy élményterápiás foglalkozást tartottak a fiataloknak, amely a kognitív képességek fejlesztését is szolgálta.

– Itt igazából élményt szeretnénk adni a gyerekeknek, hisz vizsgázott terápiás kutyákkal találkozhatnak és persze a kontaktálás is megvan, mert ilyen kutyákat nyugodtan lehet simogatni, lehet velük sétálni, trükköket csinálnak, csipeszelni lehet rájuk. Ilyenkor a fejlesztés is mindig cél, például finommotorikát, koncentrációt vagy szabálykövetést lehet így gyakorolni, ez utóbbi egyébként is nehezen szokott menni – magyarázta.

A táborozók csütörtökön a levendulás kertbe látogatnak majd el, pénteken pedig kézműveskedéssel zárulnak a hét programjai.

 

Galéria

További programok »

FEL