Teljesen megújult a város első bölcsije

Új, modern környezetbe fogadják a MIVA Bölcsibe érkező gyermekeket az intézmény dolgozói. Békéscsaba első bölcsődéje még 1967-ben kezdte meg működését, amin 1988-ban egy kisebb felújítást végeztek.

A MIVA Bölcsi régi épületet uniós forrásból kezdték el rekonstruálni 2017-ben. A beruházás közel 60 millió forintba került, melyből megszépült az egész intézmény. Dr. Forján Mihályné tájékoztatott, hogy a bölcsődében kicserélték a nyílászárókat, új burkolatot kaptak a helyiségek, energetikai korszerűsítés történt, a fűtési rendszert is modernizálták, valamint akadálymentesített feljáróval látták el az épületet. A jaminai városrész önkormányzati képviselőjének jóvoltából a bölcsőde udvara is új térburkolatot kapott. Az intézményvezető hozzátette: megnövekedett a férőhelyek száma is, most már ötvennégy gyermeket tudnak fogadni.

– Tizenkét férőhellyel bővült az intézmény, de aminek nagyon örültünk, hogy ezzel megszűnt a várólistánk. A felújítás részeként hőszigetelték a falat, minden csoportszoba korszerűbb lett, napelemeket telepítettek. Három dolgozónak – ebből két közfoglalkoztatottnak – tudtunk munkát biztosítani – árulta el dr. Forján Mihályné intézményvezető.

 

Megosztás:

Címke: , ,