Téli túra a Kígyósi-pusztán

2019. január 31. 16:28 | behir

Szép, havas kirándulóidő fogadta azokat a természetbarátokat, akik részt vettek január 27-én a Körös-Maros Nemzeti Parkba meghirdetett fotóstúrán. A program helyszínéül a Kígyósi-puszta szolgált.

A hófödte tájon a hőmérő higanyszála mínusz 5 fokot mutatott, ami ideális hőmérsékletnek bizonyult a téli túrázáshoz, de mégis mentek túrázók egyebek mellett Békéscsabáról, Szarvasról és a Csongrád megyei Kiszomborról.
 
A program elején a szakvezető egy rövid természetvédelmi és fényképészeti ismertetőt tartott, majd útnak indultak a túrázók a kígyósi Nagyerdőben. A fehéren vakító táj megörökítése nem kis kihívást jelentett a fotósok számára. Ugyanakkor a fehér mellett más színeket is lencsevégre kaphattak, nevezetesen a cserjék (kecskerágó, galagonya, kökény) narancs, vörös és sötétkék terméseit (bogyóit).
 
Az erdő lakóit - őzeket, nyulakat – is megpillanthatták, bizonyos szakaszokon pedig népes cinegecsapatok vették körül őket. A pusztába kiérve megcsodálhatták a rétisasok nászrepülését.
 
A „Négy évszak” fotóstúra első állomása sikerrel zárult, a résztvevők szép élményekkel és szép fényképekkel térhettek haza. Tavasszal ismét szerveznek majd fotóstúrát, amikor már minden bizonnyal színes virágokat, lepkéket, pillangókat is lencsevégre kaphatnak az érdeklődők.
 
Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park
 

További programok »

Itthon

Tágra nyitották a patikák kapuit, Vésztőn ünnepelt a gyógyszerész szakma

Az országos rendezvénysorozat részeként Békésben is patikanapot tartottak szerdán. A rendezvény házigazdája ezúttal Vésztő volt. A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a lakossággal a gyógyszertárakban zajló szakmai munkát és a szolgáltatások sokszínűségét.
2023. június 7. 16:31
FEL