Téli olimpia: Döntős a magyar férfi váltó

A magyar váltó döntőbe jutott a férfiak versenyében rövid pályás gyorskorcsolyában a pjongcsangi téli olimpián – írja a Nemzeti Sport Online.

A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású csapat a japánokkal, a dél-koreaiakkal és az Egyesült Államokkal csatázott az első két helyért az 5000 méteres, 45 körös távon.

Jól kezdett a magyar váltó, az első és második helyen haladt a táv első részében a koreaiakkal. Később az amerikaiak álltak az élre, majd fél távnál a magyar váltó vette át a vezetést.

A japánok nagyot hibáztak, egyik versenyzőjük elesett. Az amerikaiak meg az iramot nem bírták, így a dél-koreai és a magyar váltó viszonylagos nyugalomban haladhatott a célig, és ebben a sorrendben haladtak át a célvonalon. De a nyugalom mögött óriási volt a tempó. Dél-Korea olimpiai csúccsal győzött, de a magyar négyes végig bírta a tempót.

A jövő csütörtöki, magyar idő szerint 13 órás kezdésű döntőben a magyarok és a dél-koreaiak mellett a kínaiak és a kanadaiak szerepelnek.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,